2017-09-19 Vilamendhoo A

Pool-bar és étterem, valamint pálmák és beach.
A parti pálmás/mangróvés sáv itt is kb 10 méter, majd jön a fehér homokos part hiánya :( Ezen a részen már teljesen elfogyott a part, de legalabb nincs nagyon homokzsákozva. A túloldalon meg a bungik jó messze vannak a parttól (vagy 30 méterre), igaz ott - a jacuzzis bungiknál legalábbis - van még szép széles fehér parti sáv. A szigetnek egyébként egy jó része (az "olcsóbbik", nem jacuzzis-bungis része) már kö-gátakkal illetve homokzsákokkal van körbevéve/megtámogatva, ami eléggé lehangoló látvány.
Itt fix az étterem, de nem fix sem az asztal, sem a pincér. Azért ez nem okoz nagy gondot, jó sok asztal van, sokkal több, mint vendég egyszerre, 20%-nal több foglalt asztalt sosem láttunk, de a tipikus az olyan 10% körül lehetett. A kilátás a medencére/pálmákra néz, lehet bámészkodni :) A prezentálás egy kicsit puccosabb, mint Angagán, a választék is egy picit bövebb, de nem igazán éreztünk lényeges különbséget a kettö között. Amiben Vila jobb volt az a reggeliknél levö sajt- és gyümölcslé-választék. Ebéd és vacsora nagyjából hasonló, a hús-ételek színvonala szerintünk megegyezik az Angagán tapasztalttal, a sült-rizs (fried rice) itt rosszabb illetve többnyire nincs is. Ital itt sincs befizetve, ugyan kb 20%-kal drágább, mint Angagán, de azt a napi 1-1 koktélt illetve 1-1 sört az étkezéshez vidáman kihozzuk a keretböl, ennél többet meg nem is kivántunk.
Wifi jár minden szobához két bejelentkezési/eszköz lehetöséggel, kérésre a központ törli az eddigi eszközt egy telefonhívásra. Ez a kód müködik a bungiban, meg az étteremben, viszont idönként újra és újra be kell logolni (pl minden reggel). Ezzel együtt lehet élni, a sebesség/megbízhatóság is egészen tisztességes volt.
Itt is van pingpong asztal (senkit sem láttunk játszani), búvárközpont magyar lánnyal (Orsi), kiskönyvtár, ajándékbolt.
Kínai túrista viszonylag kevés (20%), sokkal több az európai, skandináv és orosz vendég. Mi leszámítva a sziget körbesétálásokat nagyrész az adult-only részen voltunk, gyerekes családokkal így nem igazán találkoztunk.