2017-09-12 Angaga island

Megkapjuk a 106-es parti bungit, ami a hidroplán/hajókikötö oldalán van (bár fórumos ajánlások alapján másikat szerettünk volna) és így jártunk jól, mert ez a sziget szélcsendes oldalán volt, itt mindig tudtunk az öbölben sznorizni/úszkálni, míg a másik oldalon nagyon hullámzott, panaszkodtak is a vizibungisok rendesen.

A bungi kifogástalan, egyszerü, tiszta, semmi nagy luxus, de mégis minden megvan, ami kell. A fehér homokos part kb 10 méterre, onnan újabb 10 méter és ott a lagúna! A szobában kényelmes ágy, hütöszekrény, müködö klíma, safe, vízforraló+tea+kávé, a fürdöszoba is minden igényt kielégít (ugyan nem nyitott). A teraszon fotelek, függöágy. Kell ennél több? Nagyon hasznos volt, hogy a hátsó bejáratnál volt lábmosó, így nem vittük be a szobába a homokot a partról.

Az étterem családias, természetesen "mezitlábas", mindenkinek kijelölt asztala és pincére van az teljes tartózkodás idejére. Ali kedves srác volt, második napra már megtanulta, hogy nekunk a reggelihez milyen tejeskávé jár :) Félpanzión voltunk, reggeli/vacsora, italok nélkül. Tekintetbe vége, hogy semmittevés a terv ez böven elég is. Az ételválaszték teljesen jó, reggelire van frissen készített omlett/tükörtojás, sokfajta "száraztáp", joghurtok, gyümölcsök, péksütemények, gyümölcslevek, kávé/tea, többfajta kenyér, süteményfélék. Még curry-t is lehet reggelizni!

Ami nincs illetve nagyon hiányos a választék: felvágottak és sajtok, ami van az felejthetö, szóval ezt ne várja senki sem. Vacsorára mindig van grillezett vagy másmilyen hal, nagyon jó marhaszeletek/steak, csirke (még rántott csirke is volt!), sokfajta curry, igen jól elkészített rizsekkel, tészák. És ami az extra bónusz: isteni finom sütemények vannak minden este, legalabb 8-10 féle! A fogyózást nem is érdemes megkisérelni... Az italok ára teljesen korrekt, kb harmadannyiba jött ki, hogy rendeltünk, mintha "drinklusive" ellátást kértünk volna, igaz, hogy nem gördítettünk le napi 5 koktélt fejenként. Jegyzem meg aki a vizen akar spórolni simán felforralhatja, majd lehütheti a csapvizet, teát/kávét mi is abból csináltunk.

Van egy kis bár is az étterem mellett és a "puccos" vizibungik végén a sunset/napnyugta bár, ahova ki lehet ülni nézni a naplementét avagy a naplemente elött kb 10 perccel érkezö felhöket :) Sokfajta koktél, talán túl sok is, hogy mind jó legyen. Viszont kérhetsz kókusztejet is, kókuszból kiszürcsölve egy ötösért (+Áfa+köfa).

Free-wifi van az étterem környékén, meg pl nekünk a bunginál is müködött, viszont csak a Facebook/Messenger ment, semmi másfajta protocolt használó dolog nem müködött (email/http/stb). A fizetös wifi müködött rendesen, de ne várjunk európai sebességet.

Van a szigeten pingpongasztal (én azt hittem a kínaiak tudnak játszani, de ez csak sztereotípia!), kiskönyvtár, ajándékbolt (lehet képeslapot küldeni!), focipálya, teniszpálya.