2017-09-12 Angaga sunny&storm

Idöjárás: az elsö reggel csodálatos idö volt, majd beborult és felhön-keresztüli napsütés volt vagy 3 napig, esegetett is idönként. Ezt nem is bántuk, legalább így nem égtünk rongyosra. Aztán csodálatos napos idö lett, egy-két pár perces zuhival.

Maga a sziget picike, kb 10 perc alatt körbesétálható, a part szinte végig eredeti/fehér homokos, csak az egyik csücsöknél van színes homokzsákokkal megtámogatva. A növényzet dús, pálmák, mangróve-félék mindenhol, a gémek pár méteres közelségbe engednek magukhoz. Van még egy csúnya fekete madár, ami a kakas szerepét töltötte be ;) A sekély vízben a part mellett millószámra az apróhal és tucatszám a bébicápák. Elöször futkos az ember hátan a hideg, hogy cápák "között" kell bemenni a vizbe, de ez kb egy napig tart. A reef-böl mi csak a kikötö oldalán levöt láttuk, azt is leginkább csak belülröl - a többi részen túl erös volt a hullámzás a szél miatt. A korallok nem nagyon élnek, de a méteres vízben is látni csodaszép halacskákat, én még kicsi ráját is láttam.

Kínai túrista viszonylag nagy százalékban (30-40%) elöfordul, de egyáltalán nem voltak zavaróak, mindenhol teljesen kultúráltan viselkedtek (nem volt hangoskodás és hasonló) Járják a szigetet a selfie-stickes telefonjukkal vagy a kamerájukkal és kattogtatnak. Mivel kicsi a sziget 1-2 nap alatt lecseng a lelkesedésük! Vannak orosz turisták is, de teljesen normalisak voltak azok is. Másokkal nemzetiséggel leginkább csak a reggeli/vacsora alatt találkoztunk. A magyar búvároktató lány éppen szabin volt.