2017-09-11 Maldives arrival

Indulás Londonbol, a Sri Lankan esti gépével, 11 óra Colomboig, ott 50 perc van az átszállásra, de ez kb 1 kapunyi távolságot jelent a reptéren. Ez a járat azért nagyon jó, mert végig lehet aludni a meglehetosen hosszú út elsö menetét, utana Colomboból Malé csak egy órás hoppanás. A Sri Lankan teljesen korrekt, normális méretu ülések, korrekt étel/ital választék, jegyvételkor ingyen kiválaszthato ülés, 2/4/2 ülés-osztás a gépen a soron belül. Érkezés Maléra kora délután, sajnos Angagára csak 17:20-as gép lesz, két órát el kell még ütni a váróban. Az idö szomorkás, esik is néha, de ki is süt a napocska, nézzük a hidroplánokat, amint jönnek/mennek.

A hidproplán jópofa 15 utas + 3 fö személyzet, szépek a szigetek felülröl, csinálunk egy tiszteletkort Angaga körül, majd közli a pilóta, hogy ide most nem szállunk le, mert "nem megfelelöek a viszonyok". [Kitérö: a "nem megfeleloek a viszonyok"-ról csak annyit, hogy Angagán a bungink a hidroplan-leszállóval szemben volt, szóval láttunk mindent, azt is, amikor olyan hullámok voltak, hogy a csomagok jó részét megfürdették, amikor ki/bepakolták. Viszont "érdekes módon" a Rangalira leszállt két gép személyzete nagy vidáman együtt mentek a szállásukra. Gondolom szulinapi buli volt...]

No ez is jól kezdödik! Conrad Maldives/Rangali Island-on szállunk le, már igencsak sötétedik. Szervezik a speed-boat-os vissza-transzfert, aztán már totál sötét lesz, speedboat sehol. Aztán kiderül, hogy mégsem speedboat (merthogy meglehetösen hullámzik), hanem dhoni lesz belöle! "Kicsit" aggódunk, a fene se tudja, hogy ez a dhoni egy széles, hullámokat egészen jól kiegyenlítö hajó. Az aggódásunk felesleges, kb 1 óra hajókázás után megérkezunk Angagára, a tenger teljesen le is csillapodik, csodálatos csillagos az égbolt mire megérkezünk. Még nyitva az étterem, kapunk vacsorát is, ami igazán jól esik a 24 órás utazási tortúra után.